• تهران، خیابان ظفر، خیابان مصدق (نفت) شمالی، کوچه دامغانی، پلاک۳۸، واحد ۲
  • ۰۹۱۲۱۹۳۲۴۲۸ || ۰۲۱۲۲۲۲۱۸۶۷ || ۰۲۱۲۶۴۱۳۷۶۳
  • تهران، خیابان ظفر، خیابان مصدق (نفت) شمالی، کوچه دامغانی، پلاک۳۸، واحد ۲
  • ۰۹۱۲۱۹۳۲۴۲۸ || ۰۲۱۲۲۲۲۱۸۶۷ || ۰۲۱۲۶۴۱۳۷۶۳ ||

اخذ پایان کار

ساختمان بنده ساخته شده و به دنبال اخذ پایان کار رفتم. اما شهرداری به من گفته حتما باید سند مالکیت دریافت کنید تا به شما پایان کار بدهیم، آیا شهرداری چنین حقی دارد؟

شهرداری موظف می‌باشد به املاکی که دارای سند مالکیت رسمی می‌باشد، پروانه و یا مجوز ساخت اعطاء نماید. بنابراین شما هنگام ساخت ساختمان چنانچه بدون سند مالکیت اقدام به دریافت مجوز ساخت نموده‌اید اکنون نیز به همین اسناد می‌توانید پایان کار بدون سند مالکیت اخذ نمایید, ولی چنانچه بدون مجوز ساخت از طرف شهرداری اقدام به ساخت و ساز نموده‌اید در این صورت شهرداری تکلیفی به اعطاء گواهی پایان کار ساختمان ندارد و در این خصوص می‌توانید به مراجع قضایی مراجعه برای اخذ پایان کار نمایید.

اگر برای شما هم مشکلات ملکی نظیر از دست دادن املاک اتفاق افتاده است، بهترین وکیل ملکی در تهران را انتخاب نمایید.

دعوای الزام به اخذ پایان کار ملک

دعوای الزام به اخذ پایان کار ملک یکی از پرتکرارترین دعاوی مطرح شده در محاکم قضایی و دادگستری‌ها است که برای حل و فصل آن باید حتماً از خدمات بهترین وکیل ملکی در تهران مسعود اسلامی مهر وکیل پایه یک دادگستری و رییس موسسه حقوقی داوری بین الملل صلح صدرا استفاده کنید. چرا که این نوع دعاوی از پیچیدگی‌های خاصی برخوردار شده‌اند و برای طی کردن روند قانونی آن‌ها به مدت زمان زیاد و صرف انرژی و حوصله فراوانی نیاز دارید. پس بهترین کار این است که با کمک وکیل الزام به اخذ پایان کار ملک این نوع دعاوی را پیش برده و احتمال موفقیت خود در چنین پرونده‌هایی را افزایش دهید. در این مقاله به ارائه مطالبی درباره دعوای الزام به اخذ پایان کار خواهیم پرداخت و برخی از مهم‌ترین قوانین مربوط به پایان کار ملک را مرور و بررسی خواهیم کرد. پس اگر شما هم به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه هستید با ما همراه باشید.

پایان کار ساختمان _ ملک چیست؟

پایان کار ساختمان و یا ملک عنوان یک سند بوده که صادر کننده آن شهرداری است. این ارگان این سند را پس از پایان یافتن عملیات ساخت و ساز با تقاضای مالک و یا وکیل قانونی او صادر می‌نماید. در برخی از مواقع بدون دلیل موجه شهرداری این سند را صادر نمی‌کند و لذا امکان طرح دعوای الزام به اخذ پایان کار فراهم می‌شود. روند قانونی این کار به این ترتیب است که پس از پایان فرایند ساخت و ساز سازنده و یا مالک درخواست صدور گواهی پایان کار را به شهرداری ارائه می‌دهد. شهرداری پس از دریافت این درخواست، نماینده خود را به ملک می‌فرستد تا به بررسی تطبیق نقشه ساختمان با نقشه مصوب شده، عدم تجاوز به معابر و یا مجاورین و…. اقدام نموده و این موارد را به دقت بررسی کند. در صورتی که نماینده شهرداری موارد فنی و اصول و قواعد ساخت و ساز را مورد تایید قرار دهد، گزارشی مبنی بر عدم تخلف صادر می‌کند. با ارائه این گزارش گواهی پایان کار ساختمان صادر می‌شود.

دریافت پایان کار ساختمان بر عهده کیست؟

در بیشتر موارد مالک ساختمان وظیفه دریافت گواهی پایان کار ساختمان را بر عهده می‌گیرد. اما در ساختمان‌های مشارکتی و یا مشارکت در ساخت، سازنده متعهد می‌شود که این گواهی را دریافت کند. در این شرایط نیز سازنده باید از طرف مالک وکالت داشته باشد.

طرفین دعوای الزام به اخذ پایان کار ملک چه کسانی هستند؟

دعوای الزام به اخذ پایان کار ملک نیز مانند دیگر دعاوی مطرح شده در محاکم قضایی و دادگستری خواهان و یا شاکی یا محکوم له و خوانده یا محکوم علیه و متشاکی دارد. خواهان در این دعوا ممکن است خریدار ملکی باشد که این گواهی برای آن اخذ نشده و یا مدت زمان اعتبار آن به اتمام رسیده است. خوانده، طرف دیگر این دعوا بوده و همان فردی است که باید گواهی پایان کار ساختمان را مطابق با قانون دریافت کند. به طور کلی مالک ساختمان، سازنده و یا حتی شهرداری می‌توانند خوانده این نوع دعاوی باشند.

پایان کار ملک قولنامه‌ای چگونه است؟

یکی از مهمترین پرونده‌هایی که وکیل الزام به اخذ پایان کار، بهترین وکیل ملکی در تهران به وفور با آن برخورد می‌کند، صدور پایان کار برای ساختمان‌های قولنامه‌ای است. همان‌طور که می‌دانید اخذ پایان کار برای این نوع املاک نیاز به بررسی‌های دقیق و کارشناسانه دارد. چراکه باید اسناد معتبری باشند که نشان دهند مالکیت ملک به چه کسی تعلق داشته و هرگونه دخل و تصرف در آن به اثبات برسد. از آنجایی که این نوع پرونده‌ها دارای پیچیدگی‌های زیادی هستند، بهترین کار استفاده از خدمات یک وکیل ملکی با تجربه است تا شما را راهنمایی کرده و مشورت‌های مورد نیاز را در اختیارتان قرار دهد. برای دریافت این خدمات می‌توانید به موسسه حقوقی داوری بین الملل صلح صدرا با مدیریت مسعود اسلامی مهر وکیل پایه یک دادگستری مراجعه کرده و با بهترین وکیل ملکی در تهران مشورت کنید‌.

قوانین مربوط به پایان کار

طبق گفته گروه وکلای موسسه حقوقی داوری بین الملل صلح صدرا و بهترین وکیل پایه یک دادگستری در تهران، مسعود اسلامی مهر که متخصص دعاوی ملکی می باشند، دعوای الزام به اخذ پایان کار ملک و ساختمان مانند دیگر دعاوی طرح شده در محاکم قضایی با چند نکته حقوقی و قانونی همراهی می‌کند که باید به آن‌ها توجه کافی داشته باشید. برای نمونه با طرح این نوع شکایت در دادگاه، مالک اصلی به دریافت پایان کار محکوم می‌شود. در صورتی که فرد دیگری متعهد به اخذ این گواهی باشد مثلاً سازنده ملک، باید خسارات و ضرر و زیان‌های عدم انجام تعهد خود را پرداخت کند. برای اخذ صورت مجلس تفکیکی و سپس دریافت سند مالکیت باید در ابتدا گواهی پایان کار آن اخذ گردد. در غیر این صورت امکان دریافت این اسناد و مدارک هم وجود ندارد. شما می‌توانید هر سه درخواست خود یعنی اخذ پایان کار، اخذ صورت مجلس تفکیکی و سند مالکیت را در یک دادخواست مطرح کنید.

استعلام پایان کار ساختمان

استعلام پایان کار ساختمان برای افرادی که قصد خرید یک ملک و یا نقل و انتقال آن را دارند از اهمیت بسیار زیادی برخوردار شده است. این افراد باید پیش از هر اقدامی صحت و یا مدت زمان اعتبار گواهی پایان کار ساختمان را مورد بررسی دقیق قرار دهند تا به این اطمینان برسند که ملک مورد نظرشان تاییدیه‌های لازم ساخت و ساز را از ارگان‌های مربوطه دریافت کرده و هیچ مشکل قانونی ندارد. همچنین در فرایند ساخت بنا عملیات غیرقانونی صورت نپذیرفته و تخلفی از سمت سازنده ملک اتفاق نیفتاده است. لازم به ذکر است که در گذشته برای دریافت گواهی پایان کار ساختمان متقاضیان مجبور بودند به شهرداری محل وقوع ملک مراجعه حضوری داشته باشند و مدارک مورد نیاز را ارائه دهند. در حالی که از سال ۱۳۹۹ شهرداری برای تسریع این فرایند و آسان‌تر ساختن دریافت گواهی پایان کار ساختمان، سامانه زیرساخت‌ها و توسعه شهری را راه‌اندازی کرده تا مالکان و سازندگان بتوانند با مراجعه به آن و به شیوه غیر حضوری و اینترنتی گواهی پایان کار ساختمان خود را اخذ کنند. برای دریافت استعلام پایان کار ساختمان به شیوه اینترنتی نیز در سال ۱۳۸۸ یک سامانه تاسیس و راه‌اندازی شد که سامانه استعلام پروانه و گواهی ساختمان نام داشت و زیر مجموعه سایت شهرداری تهران بود. متقاضیان می‌توانستند به صورت غیرحضوری و با مراجعه به این سامانه به استعلام پایان کار ساختمان مد نظر خود دست بزنند. اما در حال حاضر این سامانه فعال نبوده و امکان دریافت استعلام غیر حضوری از گواهی پایان کار ساختمان وجود ندارد. پس برای این کار باید به اداره ثبت محل و یا شهرداری محل وقوع ملک به صورت حضوری مراجعه کرده و از گواهی پایان کار ساختمان مورد نظر خود استعلام دریافت کنید.

جریمه دیرکرد پایان کار ساختمان

جریمه دیرکرد پایان کار ساختمان در حالت معمول مطابق با قوانینی تعیین و مشخص می‌شود که طرفین معامله وضع کرده‌اند. برای نمونه این امکان وجود دارد که دو طرف میزان خسارات و جریمه دیرکرد را به شکل روزانه تعیین کرده و یا آن را به صورت ماهیانه محاسبه کنند. این موضوع در قراردادی که میان طرفین امضا شده مشخص است. ممکن است در مواردی طرفین معامله به شکل شفاهی میزان خسارت و جریمه دیرکرد را محاسبه و اعلام نموده باشند که برای اثبات آن با دشواری بیشتری روبرو خواهند شد. در این شرایط باید دو شاهد در هنگام تعیین مبلغ و جریمه دیرکرد و انضای قرارداد حضور داشته باشند تا در محاکم قضایی و دادگاه‌ شهادت دهند.

مدت زمان گرفتن پایان کار ساختمان

بر اساس قوانین جدید شهرداری پایان کار ساختمان از اعتبار نامحدود برخوردار شده است و در حال حاضر دریافت پایان کار با گواهینامه واکنش در مقابل آتش در نمای ساختمان همراهی می‌کند. طبق این قوانین، تمامی سازندگان باید در فرایند ساخت و ساز از موادی استفاده کنند که توانسته‌اند تاییدیه‌های مورد نیاز را از سازمان ملی استاندارد دریافت نمایند و یا دارای گواهینامه فنی باشند. اگر ساختمان مورد نظر مطابق با اصول ساخته شده باشد و هیچگونه خلافی در آن مشاهده نشود، اخذ پایان کار آن در مدت زمانی میان ۶ تا ۸ ماه طول خواهد کشید.
دادگاه صالح به رسیدگی دعوای الزام به اخذ پایان کار ملک از آنجایی که تمامی دعاوی مربوط به ملک و یا اموال غیرمنقول باید در دادگاه محل وقوع، مورد بررسی قرار بگیرند پس به دعوای الزام به اخذ پایان کار ملک نیز در دادگاه محل وقوع ملک رسیدگی خواهد شد.

نحوه اجرای حکم دعوای الزام به اخذ پایان کار ملک چگونه است؟

طبق گفته بهترین وکیل در تهران، مسعود اسلامی مهر از وکلای با تجربه موسسه حقوقی داوری بین‌الملل صلح صدرا و بهترین وکیل ملکی در تهران زمانی که دادگاه رای به نفع شاکی و یا خواهان را صادر نموده و قطعیت آن در دادگاه تجدید نظر به اثبات رسیده است، پرونده مورد نظر به دادگاه بدوی بازگردانده می‌شود.
پس خواهان می‌تواند به دادگاه بدوی مراجعه کرده و درخواست صدور برگه اجراییه را ارائه دهد. طبق این برگه شخص محکوم علیه باید ظرف مدت زمان ۱۰ روز نسبت به اجرای حکم اقدام کند. در غیر این صورت اگر محکوم علیه حکم را به اجرا در نیاورد، خواهان می‌تواند دوباره به دادگاه مراجعه کند تا پرونده اجرایی تشکیل شود و شماره پرونده و شماره بایگانی دریافت کند. سپس به شعبه اجرای احکام مراجعه کرده و اجرای حکم را درخواست کند. اگر خوانده باز هم امتناع کرده و حکم را اجرا نکند، خواهان با کسب اجازه از مقام قضایی و با هزینه خود گواهی پایان کار را اخذ نموده و هزینه‌های پرداخت شده را از خوانده دریافت می‌کند.

وکلای گروه حقوقی صلح صدرا

مسعود اسلامی مهر

کارشناس ارشد حقوق خصوصی
وکیل دادگستری

وکیل ملکی در تهران - زهرا ایزدی فر

زهرا ایزدی فر

کارشناس ارشد حقوق بین الملل وکیل دادگستری

وکیل ملکی در تهران - منا ترابی - صلح صدرا

مونا ترابی

کارشناس ارشد حقوق خصوصی
وکیل پایه یک دادگستری

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

فهرست مطالب